torsdag 29 december 2011

ränder som håller i sig...


Vilken härlig julhelg vi har. Njuter av lugna och lata dagar. Myser ner mig i soffan, hör vinden slita i husväggarna. Bara är. Herr J sitter bredvid mig med en bok i händerna, som vanligt :)
Ikväll lyssnar vi på Monica Zetterlunds skivor. Herr J köpte hennes box när vi var nere på stan för några timmar sedan. De är helt fantastiska och det var många låtar jag inte hade hört förut. Hett tips på ljuvlig musik!
Jag har två mycket konstnärliga systrar och jag är så glad för det. Tavlan med det grafiska trycket på bilderna ovan har min syster Therése gjort. När jag öppnade min julklapp från henne och fick se denna ursnygga tavla höll jag på att smälla av. Den är så snygg!! Jag tar i  princip med den under armen så fort jag ska gå in i ett annat rum här hemma, den passar överallt. Hade jag haft en systemkamera hade jag kanske kunnat göra tavlan rättvisa, både färger och skärpa blir rätt knasiga min min gamla halvdana digitalkameran, förhoppningsvis behöver jag inte dras med den allt för länge till.

Jag önskar er en fortsatt fin kväll!

Ps. När svärföräldrarna kommer på besök och har med sig en stor vacker bukett tulpaner, då blir man glad!

tisdag 20 december 2011

att ta tillvara på...




Jaaa! Idag fick jag reda på att jag klarade min kluriga fysiktenta. Vilken julklapp! Så efter en låång skoldag har jag nu ätit favoritlinssoppan tillsammans med Herr J och det enda kvällen bjuder på är absolut inga måsten, det tänker jag ta tillvara på. Nu har jag jullov (om man bortser från allt skolarbete som måste göras hemma över julen, så är det att studera, men det tänker jag inte mer på ikväll). 
Något annat jag passar på att ta tillvara på är den biten av granen vi fick kapa för att få plats med den i vår lilla lägenhet. Jag sticker ner de härligt juldoftande grenarna i glasburkar, vaser, espressomuggar... u name it :)

Jag önskar er en riktigt härlig tisdagskväll!

lördag 17 december 2011

Vill ni hjälpa mig?




Ja, att bestämma var granen ska stå var inte lätt. Helst hade jag velat ha en gran i varje rum, tur att man inte har så många rum.
Idag har vi en riktig slappardag. Regn och snö har slagit mot fönstret om vartannat hela dagen, så vi steg inte upp förrän halv elva och resten av dagen har gått i ungefär samma tempo. Men efter morgonrocksdans, kaffe och lite donande ligger nu qournfiléerna i marinad och strax skjutsar vi in rotfrukterna i ugnen. Vilken skön dag! 

Jag skulle vilja ha tips på era favoritjulskivor eller favoritjullåtar, behöver inspiration. Det är svårt att hitta guldklimparna i juldjungeln.
Ikväll lyssnar vi på Pete Huttlingers julskiva First Light, väldigt mysig!

Önskar er en fin Lördagskväll!

fredag 16 december 2011

our christmas tree






Ja, är den äntligen på plats, vår lilla lilla gran.
Det känns juligt och härligt. Vi beslöt oss för att hålla den fri från pynt... nästan.
Idag har jag suttit med en stor fysiktenta och inte haft speciellt mycket fredagskänsla så ikväll tänker jag banne mig inte göra många knop. 
Nu kom Herr J kom nyss hem, med en flaska rött, och jag säger välkommen fredag!

Kvällens musiktips: Diana Krall's jazziga julskiva "Christmas Songs" och 
Pat Metheny's "What's It All About".

Jag önskar er en finfin fredagskväll!

Hoppas ni har en finfin fredag

onsdag 14 december 2011

bland tomtar och julklappar





Vår lilla lägenhet är inte precis överröst med tomtar, men två tovade sötsaker har ändå lyckats letat sig in. Denna fina vita fick vi förra året och nu tycker jag vi är tillräckligt nära jul för att den skulle plockas fram. Det är ju ändå bara dryga veckan kvar till julafton. Just det... det är bara dryga VECKAN kvar till JULAFTON, HJÄLP! Jag har hittills endast köpt en enda julklapp. Det verkar som jag kommer göra alla andra sena julklappshandlare sällskap på stan i helgen.
Men nu lagar Herr J middag och ikväll kommer goda vänner över på lite glöggmys, så jag sparar julklappastankarna till en annan dag :)

Hoppas ni har en fin kväll!

tisdag 13 december 2011

Lucia




Glad lucia på er! 
Idag har vi verkligen kämpat med att trycka in lite luciakänsla mellan regnrusk och föreläsningar. Något jag inte vill missa på Lucia är det fina luciatåg man kan se på svt tidigt, tidigt på morgonen. Det påminner mig om när jag och alla mina fina vänner från gymnasietiden började tränade julsånger redan i oktober och hur vi sedan på luciadagen stod i den kalla kyrkan, spänt väntande på att tåga in med levande ljus och vackra kransar i håret. Det saknar jag!
Jag vill heller inte missa luciafikat. På lunchen tog vi bara lite kaffe och några tryfflar (oj, det är sådan lyx att ha i kylskåpet!), men nu ikväll plockade vi fram lussekatterna och tog en extrafika. Jag gillar extrafika :)

Hoppas ni har en fin kväll!

söndag 11 december 2011

DIY




Jag har upptäck att ett trevligt blomarrangemang inte alls är så svårt att göra som jag trott. Lite mossa, hyacinter, ett vaxat äpple och lite annat smått och gott gör en väldigt trevlig liten give away present. Den här fick mina fina svärföräldrar när vi besökte dem i helgen. Både roligt att ge och få.

Imorgon ska ytterligare lite jul komma in i lägenheten och förhoppningsvis ska jag hinna få in en liten liten gran också :)
Så efter en riktigt mysig helg kryper jag nu upp i soffan för att se Leilas söta jul. 

Hoppas ni haft en riktigt härlig helg!

onsdag 7 december 2011

fantastiska tryfflar





Ja igår stod jag och Herr J här hemma och rullade tryfflar för glatta livet. Så enkla att göra, men visst ser de lite avancerade ut? :) Dessa tryfflarna är gjorda på mörk choklad och har en god smak av kaffe och kokos, den vita chokladen som de doppats i bryter den mörka kraftiga smaken på ett fantastiskt sätt. Receptet är från den härliga boken Vinterns söta. Vi har även två andra tryfflar på gång här hemma, men en liten miss gjordes med den ena, så den ska vi göra om igen. Det är en mjölkchokladtryffel med crisp, doppad i mörk choklad. Mmmm!Jag hade aldrig gjort tryffel innan och trodde att det skulle vara krångligt och svårt, men det är mycket enkelt, och resultatet blir vacker hemmagjord choklad, helt anpassad efter dina smakfavoriter. Testa!


tisdag 6 december 2011

Mitt i allt julstök...



Nu står jag mitt i allt julstök, äntligen! Igår hann vi med årets första laddning av lussekatter och idag har vi rullat tryfflar, bl.a. kaffetryffel med kokos, doppad i vit choklad. Hoppas jag hinner knäppa några bilder på dem imorgon, de är hur goda som helst och jag vill varmt rekommendera dem. Men nu ligger dem och stelnar i kylen och jag insuper julstämningen här hemma. 
Dock har jag precis förstått att jag gjorde ett stort misstag när jag köpte alla mina hyacinter samtidigt. De fyller förvisso lägenheten med en helt otrolig doft när alla blommar samtidigt, men vad jag inte tänkte på var att alla även blommar över samtidigt. Imorgon får jag köpa på mig ett nytt gäng tror jag... och göra samma "misstag" än en gång :)

Hoppas ni haft en mysig kväll!