söndag 29 maj 2011

Söndagsbilder med fröken Gerbera

Idag har vi haft supermysigt besök av en kär vän som varit utomlands i en hel termin. Jag är så glad att du är tillbaka, fina A! 



Eftersom det vankades finbesök passade vi på att inviga den fina Gerberaformen jag fick av Herr J i födelsedagspresent. Vi körde på ett receptet ur Sommarens Söta på äppelsmulpaj (mums!!) och jag måste tipsa om att smuldegen, med bland annat kanel, valnötter och havregryn, var helt underbart god. Sannerligen en sommarsuccé! 
Hoppas ni också haft en härlig söndag!

Idag vill jag skicka en extra stor kram till min fina mamma!!

måndag 23 maj 2011

If the world was mine


Jag kan inte rå för det... Jag älskar syrénsäsongen! Just nu pryder vackra syrenkvistar både hall och kök och de doftar ljuvligt. Dessvärre mår mina mårbackor lite sisådär. Bladen gulnar och torkar plötsligt, trots att jag vattnar och sköter precis som innan. Jag har hört att de kanske inte klarar av direkt och starkt solljus, kan det stämma? Har någon haft samma problem som mig?

torsdag 19 maj 2011

Söta...




Äntligen blommar en av mina absoluta favoritblommor, syrenen. Igårkväll plockade vi in några kvistar som placerades runt om i lägenheten och imorse när vi vaknade doftade hela hemmet underbart av dessa söta blommor. 
I köket fick de plats i en liten flaska från IB Laursen. 

Hoppas ni har en härlig dag i solen!

söndag 8 maj 2011

Lummiga trådgårdar och söndagsbilder...



Inläggen duggar inte tätt just nu. Såhär är det ju med bloggandet, ibland känner jag mig superinspirerad att lägga upp inlägg och ibland nöjer jag mig gott med att kika runt på andras mysiga bloggar.  
Men plötsligt faller bloggandan på och då är det bara att köra hårt igen :)

Idag har jag och Herr J varit och besökt en mysig trädgård här i staden där man kan strosa runt bland allt det gröna och andas in våren. Vi försöker att inte planera upp söndagarna allt för mycket och på så sätt har vi alltid tid för sena frukostar, långa fikastunder och mysiga promenader. Härliga söndag :) 

Glöm inte kika in hos Fabriken för massa härliga söndagsbilder.

tisdag 3 maj 2011

Tisdagstema "favoritblomma/växt"








Idag är tisdagstemat hos Fabriken "favoritblomma/växt". Ojojoj va svårt att välja sin favorit bland alla vackra blommor. Jag kan ju förstås aldrig motstå en vacker bukett tulpaner, men däremot kan jag inte motstå en bukett syrener heller, eller en vacker pelargon, eller penseer, eller varför inte vackert blommande äppelkvistar. 
Kanske har jag inte en favoritblomma, men jag har många:)

Idag återanvänder jag bilder, min rinniga näsa gillar ju tyvärr  inte tulpaner just nu.

Hoppas ni har en härlig tisdag, goa bloggläsare!

söndag 1 maj 2011

Söndagsbilder... och sockerkringlor

Vilken härlig dag idag blev! Här hemma började vi dagen med frukost på sängen och därefter har vi fortsatt lata oss, hela dagen. Egentligen borde man boka in söndagen som dagen då inga måsten finns. Kanske var det just eftersom jag inte behövde göra någonting idag (förutom massa skolarbete) som jag blev sugen på att baka sockerkringlor. Dessa har jag bakat ett par gånger tidigare och varje gång jag bakar dem förvånas jag över att jag inte bakar dem oftare. De är otroligt enkla, supergoda och innehåller bara fyra ingredienser. Receptet hittar du i Rosendahls Trädgårdscafé. Egentligen skulle jag även ha bakat en banankaka idag men eftersom kravbananerna var slut i affären valde jag att vänta med kakan någon dag.  

Sockerkringlorna serverades tillsammans med en espresso i kopparna Herr J köpte i lördags, jag fullkomligt älskar dem :)

Kika in på Fabriken för härliga söndagsbilder!

Godkväll!