torsdag 28 april 2011

Enklare än chokladbollar...



En kopp kaffe brukar slinka ner varje dag och jag tycker verkligen att kaffe gör sig bra tillsammans med något sött. Fika sätter sannerligen guldkant på vardagen men vem har sagt att inte fika kan vara nyttigt? Igår knåpade jag ihop dessa otroligt goda bollar på bara naturliga ingredienser, bland annat innehåller de mandel och kanel (ett bra recept hittar du i boken Raw Delight). Så goda och till och med enklare att göra än chokladbollar, det gäller bara att tänka outside the box :)

Hoppas ni har en härlig torsdag!

onsdag 27 april 2011

Salongen, del 2




En annan del av salongen är den lilla soffhörnan. När jag är i fixartagen är det oftast denna hörna jag siktar in mig på. Soffan brukar jag variera med lite olika kuddar, för tillfället kommer alla kuddar och även filten kommer från Åhléns. De små pallarna är köpta på GRANIT och var från början helsvarta men numera lite slarvigt vitmålade (jag ville skapa en lite ruffigare känsla) och  tyget har jag helt enkelt bytt efter säsong. Nu fick de ett storblommigt tyg i svart grått och vitt, även det från Åhléns.  
På soffbordet har ett enkelt arrangemang knåpats ihop. De små videkissarna har fått sällskap av små kvistar i... plast(!)... Ja jag drar mig lite för att säga det för av någon anledning tycker jag inte att det känns lika mysigt dekorera med plastblommor, vad tycker ni? Dessvärre fixar inte min allergi några snittväxter just nu. Så om du är pollenallergiker (eller av andra anledningar vill ha plastblommor istället) men ändå vill ha lite vårkänsla hemma så tipsar jag om att Village har dessa söta plastkvistar (jag tycker att de på håll ser ganska äkta ut?!).

Nu ska jag baka lite rawfood. Blir det gott tipsar jag er senare :)

Hoppas ni alla har en härlig onsdag!

tisdag 26 april 2011

Ommöblering... igen


  


Salongen (som vi så vackert kallar vårt vardagsrummet) är ett ständigt projekt här hemma. Jag känner att jag aldrig får till det och just därför möbleras det om flitigt här hemma. Denna veckans projekt (förhoppningsvis gillar jag det tillräckligt länge för att det ska få stanna ett tag) var att, tro det eller ej, introducera liiiite svart i vår vita vardag. Jag vet att jag är lite fånig när det kommer till mörka färger, men jag har bestämt mig för att våga. Sedan jag klev in i bloggvärlden har jag flera gånger om blivit överbevisad när det kommer till min feghet inför mörka detaljer, för visst är det hur snyggt som helst att våga kombinera svart och vitt! Våra nya tavlor på jazzmusiker är skapade av den fantastiska konstnären Pia Carlström och inköpta på konstrundan i helgen. Vi fullkomligt älskar dem och de passar fantastiskt bra in ovanför pianot. De är egentligen inramade vykort men det var det enda som passade studentplånboken. Hoppas vi någon gång kan köpa en riktig tavla av henne.
Idag visar jag bilder från pianohörnan i salongen. Vad tycker ni?

Tisdagstema "På mitt soffbord"




Efter en god natts sömn flyttade jag och Herr J runt lite på möblerna igen och vips så känns det superbra. Ibland blir man så trött att man inte kan se möjligheter, istället ser man bara omöjligheter. Känner ni igen det? Jag visar förändringen i lite senare, nu är det tisdagstema som gäller.

Temat för idag är På mitt soffbord. Här hemma förändras inte soffbordet speciellt mycket. När jag tänker efter så är i princip den enda förändringen en vas med blommor ibland. Vi brukar dock ha  mycket tidningar liggande och då blandas mina inredningstidningar flitigt med Herr J's gitarrtidningar. Det tycker jag om.
Kika in hos Fabriken för spännande inspiration till soffborden.

Nu är det dags för en joggingtur i solskenet innan skolarbetet. 

måndag 25 april 2011

Lägger hammaren på hyllan...


Kvällssolen sjunker och vi lägger hammaren på hyllan för idag. Herr J kan inte ha det lätt, jag har gått och pushat för att vi ska göra om i salongen på riktigt, men när vi nu har gjort det är jag mest missnöjd. Tråkiga tråkiga jag. Kanske är jag bara för trött. Tror att det är bäst att sova på saken och inte bestämma sig förens imorgon. Nu vill jag ju njuta av vårkvällen :)

söndag 24 april 2011

Söndagsbilden...














Någon mer än jag som tog en sväng konstrundan på Österlen i helgen? För mig är konstrundan en tradition jag alltid vill hinna med. Man får massa spännande inspiration från häftiga konstnärer och dessutom är det nästan alltid strålande sol, även denna gången. Några tavlor följde inte med studenten hem, men det gjorde denna lilla söta äggformade vas. Konstnärens namn fick jag på ett papper som oturligt nog hamnat på villovägar, hoppas jag hittar det. Jag är verkligen förtjust i den och och tänker mig att en vitsippsbukett skulle vara väldigt fint i den. Vad tror ni?

Nu är det dags att hålla kväll här hemma efter en lång och härlig påskhelg. Hoppas ni har kunnat njuta av er påsk!

Detta är mitt bidrag till söndagsbilden, för fler söndagsbilder kika in hos Fabriken

P.s Imorgon sätter operation Salongen igång :) Jag håller er uppdaterade!


fredag 22 april 2011

Allt har sin tid





God fredagskväll bloggvänner! 
I vårt hem kan man ju inte direkt se att påsken står runt knuten, men min mamma har minsann varit pyssligare än jag. Hemma hos henne hittade jag små söta ägg upphängda i ett ris av äppelkvistar. Så sött och så enkelt. Önskar att jag hade en trädgård att hitta äppelkvistar i... Önskar att jag hade en trädgård överhuvudtaget egentligen. Tur att ni är så många härliga bloggare som inspirerar med era trädgårdar. Jag passar på att njuta av dom ett slag. 
Man lär sig att allt har sin tid :)

torsdag 21 april 2011

Why not?



Man ska följa sitt hjärta... även när det säger att man ska möblera om lite i den lilla vita lägenheten. Inga stora ändringar gjordes men bokhyllan och pianot bytte plats samt att en ny tavla fick komma upp. Tavelramen kommer från SIA. Vad tycks? 
Jag känner att salongen inte riktigt är som jag vill ha den, därför satt jag och Herr J igår och funderade över vad vi skulle kunna förändra. Lite planer gjordes upp och i nästa vecka sätter vi igång. Spännande, jag älskar att ha projekt :)

onsdag 20 april 2011

... ett rågat mått kärlek



Två av alla de saker jag älskar med Herr J är att 
#1: han är bra på att överraska, samt 
#2: att han är förträffligt bra på att göra chokladbollar. Vet ni vad det allra bästa är? När han kombinerar dessa två!!
Idag blev jag överraskad med ett stort fat chokladbollar och jag kan lova att de är någonting utöver det vanliga. Jag tror att hemligheten är rikligt smör och ett rågat mått kärlek :)

Igår hyllade jag kombon choklad och mjölk. Weeell klassikern kaffe och choklad är ju inte så dumt heller.

tisdag 19 april 2011




Väl hemma från en skön kvällspromenad slår jag upp en nyinköpt Drömhem & trädgård, häller upp små chokladpåskägg i en skål och tar ut kall mjölk från kylen. Mjölk och choklad, perfekt kombination enligt mig. Ikväll repar Herr J och då brukar jag skämma bort mig lite med en tidning eller något annat mysigt. Ikväll får jag dock varva tidning med kurslitteratur :) 
Hoppas ni har en mysig kväll!

Raw food...









Idag har det stått plugg på schemat hela långa dagen. Efter en förmiddag i skolan förflyttade jag och min kära vän J oss hem till mig för lite "hålla i lektion"-förberedelser. Dock är det ju så att efter en hel förmiddag i skolan blir man lätt lite smått flamsig och övertrött på eftermiddagen. Lunch och fika hann vi med... och lite plugg... och mycket snack :)
J hade med sig supergoda fikonbollar gjorda på torkade fikon, mandlar, kanel och linfrön (kanske någonting mer). Det känns fräscht och gott att fika på helt naturliga och näringsfulla godsaker som inte ens har behövt hettas upp. Gott gott gott!

Resten av eftermiddagen ska spenderas med näsan i boken (inte tvärtom! oj va jag är övertrött, haha) och framåt kvällningen blir det en härlig promenad vid havet. Tisdagslyx!

söndag 17 april 2011

På vid gavel...




Tänk, vi har fortfarande fönster på vid gavel och fryser inte ett dugg här inne. Härligt!

Detta lilla söta glas köptes sist vi var på GRANIT. Älskar att det är lite snett, det ger det en lite mer unik look. Jag tycker det lilla glaset passar bra som vas till en söt tulpan. 

Hoppas ni får en fortsatt mysig kväll! Jag ska försöka övertyga Herr J om att vi är sugna på våfflor ;)

Söndagsbilden...




Jag kan egentligen låta bilderna tala för sig själva. Jag och Herr J har inte spenderat många minuter inomhus idag, istället har vi varit på en låång och härlig promenad vid havet och avnjutit årets första glass. Väl hemma ville ingen av oss sitta inne och uggla, så med solstolarna under ena armen och brickan med kaffe, kakor och härliga tidningar i handen spatserade vi ut på tomten och slog oss ner på terassen. Trots att vi bor i lägenhet har vi turen att få lov att lapa sol i den mysiga trädgården på baksidan. Härliga eftermiddag! Nu puttrar fullkornsriset på spisen och chili con qourn från igår värms på. Hoppas ni har en mysig söndag. Glöm inte att kika in hos Fabriken på alla härliga söndagsbilder. Nu ska jag avnjuta en god söndagsmiddag tillsammans med min solkyssta Herr J och därefter slå mig ner med ritblocket en stund.

fredag 15 april 2011

Tänk...





När man har en bukett tulpaner som precis har börjat slå ut så kan man ju helt enkelt inte låta bli att fotografera dem, inte sant?
När frukosten dukats av fick de små näpna tulpanerna alltså lov att agera modell igen. Tänk att blommor kan göra en så glad!

Idag är det sannerligen ett strålande vårväder och jag har försökt spendera den ute i friska luften så mycket som möjligt. Sådant gör gott för själen. Hoppas ni har en härlig fredag!

Ett riktigt fynd...



Ja jag gjorde sannerligen ett riktigt fynd när jag köpte dessa violer (vilken sort de är har jag glömt). De får bara fler och fler knoppar och blommar så fint i salongsfönstret. De är dessutom perfekta för mig (som ibland låter det gå lite för länge mellan vattningarna) eftersom de lägger sig ner så fort de är törstiga och när de sedan blivit vattnade tar det ungefär en natt och därefter har både blad och blommor rest sig igen. Tips tips!

Jag har blivit utmanad av söta Ullis gröna och sköna att göra något spännande påskgodis till påsk. Jag klurar nu och hoppas kunna lägga upp lite kul påskgodis här i bloggen imorgon.
Nu ska jag strax bege mig ut i solskenet. Härliga fredag! 

torsdag 14 april 2011

Överraskningar!!

Lantliv, ett fång ljuva tulpaner och en kopp thé...
...på solskensplatsen i köket...


...stod på mitt schema, medan Herr J hade annat planerat.




Idag överraskade Herr J mig med Lantliv och ett fång helt ljuvliga tulpaner när jag kom hem från föreläsningen. Jag kunde inte annat än att slänga mig i hans famn, för man blir ju så glad att det bara spritter i kroppen! Dessutom stod middagen klar. Härligt såhär en vanlig torsdag :) När jag slog mig ner för lite härlig lantlivsläsning slog sig Herr J ner med sin C-uppsats. Ibland är det orättvist, sa jag. Va? Nej det här är ju grymt spännande, svarar Herr J. Tur är väl det :)